innovative solutions for development

Szakmai gyakorlóhely és FAMILYcoWORK közösségi iroda nyílt a versenyképes Felvidékért Dunaszerdahelyen

2019.04.30 20:22

 

Április 29-én délelőtt 10 órától projektzáró sajtótájékoztatóra került sor Dunaszerdahelyen a Nagyabonyi úton levő West Side irodaházban újonan kialakított szakmai gyakorlóhelyen és közösségi irodában

A „Szakmai gyakorlóhely közgazdaságtudományi egyetemisták és középiskolások számára a duális képzés elősegítése végett, valamint FAMILYcoWORK közösségi iroda a versenyképes Felvidékért“ című projekt keretében projektzáró sajtótájékoztatóra került sor, ahol bemutatásra kerültek az elmúlt 4 hónap során  megvalósított és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által támogatott pályázat eredményei, amelyeknek célja megegyezett a „2018 a külhoni magyar családok éve” azon egyik céljával, hogy családbarát munkahelyek, családokat segítő tevékenységek, szolgáltatások jöjjenek létre a felvidéki magyar közösség számára, hogy a felvidéki magyar családokat segítő tevékenységek, szolgáltatások fejlesztése által az egész felvidéki magyar közösség sikeresebb legyen.

A szakmai gyakorlóhely és a FAMILYcoWORK közösségi iroda vezetőjeként Lelkes Gábor elmondta, hogy a pályázat sikerrel zárult, sikerült felkelteni sok fiatal érdeklődését a szakmai gyakorlati programkínálatukkal, valamint sok csallóközi család is megfordult már a Nagyabonyi út 6750/9E cím alatt található közösségi irodában.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy szakmai gyakorlóhely és a FAMILYcoWORK közösségi iroda az elkövetkező évtizedben mindent elkövet majd azért, hogy a magyar fiatalok a Felvidéken, illetve itt a Csallóközben megtalálják azon lehetőségeket, amelyek által a régió vonzó lesz számukra, s itt maradnak majd, itt alapítanak családot a szülőföldükön.

A kezdeményezés hozzájárul a fiatalok a sikeres munkaerőpiaci elhelyezkedéséhez, valamint a felvidéki magyar családok tagjainak lehetőségük nyílik egy közösségi térben dolgozniuk és ismeretet cserélniük forrásszerzési lehetőségekről, vállalkozásismeretről, adózásismerettől. A megnyílt szakmai gyakorlóhely és közösségi iroda fontos lépés a város és tágabb régiója életében, az itt megvalósuló találkozások fiatalok és családok közt lehetőséget teremtenek a tudásmegosztásra, új ötletek születésére és megvalósítására támogatva a felvidéki magyaroknak a szülőföldhöz való kötődését, jobb boldogulását.

A szakmai gyakorlóhely és közösségi iroda kialakítása a „Szakmai gyakorlóhely közgazdaságtudományi egyetemisták és középiskolások számára a duális képzés elősegítése végett, valamint FAMILYcoWORK közösségi iroda a versenyképes Felvidékért“ című pályázat keretében valósult meg. Ezen pályázatra a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 1 793 540 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyújtott a Danube EuroConsulting Kft.  számára. A támogatás a Magyar Kormány finanszírozásával, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. lebonyolításával valósult meg 2018. január 1 és 2019. április 30. közt.