innovative solutions for development

Projektindító sajtótájékoztató egy szakmai gyakorlóhely és a családbarát FAMILYcoWORK közösségi iroda indulása kapcsán

2019.03.10 23:58

2019. február 13-án projektindító sajtótájékoztatót tartottt a Danube EuroConsulting Kft. Dunaszerdahelyen a think-tank Nagyabonyi úti központjában, amelyen jelen volt a felvidéki gazdaságkutatási szakmai több szakértője is, többek közt Dr. Antalík Imre, a Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Karának tanára. A tájékoztatón a „Szakmai gyakorlóhely közgazdaságtudományi egyetemisták és középiskolások számára a duális képzés elősegítése végett, valamint FAMILYcoWORK közösségi iroda a versenyképes Felvidékért“ című pályázat bemutatására került sor, amely pályázatra a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 1 793 540 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyújtott a Danube EuroConsulting Kft.  számára. A támogatás a Magyar Kormány finanszírozásával, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. lebonyolításával valósul meg 2018. január 1 és 2019.április 30. közt.

A „Szakmai gyakorlóhely közgazdaságtudományi egyetemisták és középiskolások számára a duális képzés elősegítése végett, valamint FAMILYcoWORK közösségi iroda a versenyképes Felvidékért“ c. pályázat célja a Felvidéken gazdaságtudományi területen tanuló diákok számára lehetőséget biztosítani egy magas színvonalú szakmai gyakorlat elvégzésére, ahol a hallgatók megismerkednek a vállalat szervezeti és szakmai felépítésével, valós körülmények között készülhetnek későbbi munkájukra, valamint alapvető ismereteket szerezhetnek a szakirányuknak megfelelő gyakorlati közgazdászi, informatikai feladatokból. A Danube EuroConsulting kft. által létrehozott szakmai gyakorlóhely a közgazdaságtudományi egyetemisták és középiskolások számára a duális képzést segíti elő, a gazdaság és munkaerőpiac még szorosabban összekapcsolódik, a felvidéki magyar egyetemista és diák piacképes tudásra tehet szert a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásának köszönhetően. Az elméleti oktatás és a gyakorlati képzés összeköttetése végett a pályázó és a Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Kar együttműködési megállapodást is kötöttek 2018 októberében

A pályázat további célja a felvidéki magyar közösség számára kialakítani egy olyan családbarát közösségi irodát FAMILYcoWORK névvel, amely hiánypótló Csallóközben, hozzásegíti az itteni magyar családok boldogulását. A felvidéki magyar családok tagjainak lehetőségük lesz arra, hogy a Danube EuroConsulting Kft. által létrehozott közösségi irodai térben megismerkedjenek azon témakörökkel amelyek szükségesek a sikeres magyar családi vállalkozásokhoz, a családok jobb boldogulásához (pl. vállalkozásismeret, adózásismeret, könyvvitel stb.). A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatása által létrehozandó közösségi irodában történő találkozások lehetőséget teremtenek a magyar családok közti tudásmegosztásra, a random üzleti felfedezésekre, új ötletek születésére a helyi és térségi - felvidéki igényekre reagálva.